اگر میخواهید از یک سایت فروشگاهی محصولی را خریداری نمایید باید به این نکته توجه داشته باشید که قبل از خرید از معتبر بودن آن سایت اطمینان کسب کنید تا بتوانید در خرید به آن سایت اعتماد نمایید.
براتون چندین مورد اعتماد به سایت را در این مقاله اوردیم :
1) دارا بودن گواهینامه ها و انواع لایسنس های مربوط به حوزه وب
لایسنس ها در واقع همان پروانه های کسب و مجوزهای مربوط به انجام انواع فعالیت ها می باشند. در حوزه وب نیز مانند هر زمینه دیگری یک سری از لایسنس ها وجود دارند که مدیران سایت با ارتقا سطح کیفیت وبسایت شان و نحوه فعالیت قابل قبول شان می توانند آن ها را دریافت نمایند. گواهینامه های زیادی همچون نماد اعتماد الکترونیک (E-Namad)، نشر دیجیتال برخط، نماد ساماندهی پایگاه های اینترنتی و… جزو معروف ترین و رایج ترین لایسنس هایی است که اکثر سایت های فروشگاهی آن را دریافت کرده و معمولا نشان آن را در قسمت پایین صفحه وبسایت خود (در بخش فوتر) قرار می دهند و می توان گفت یکی از مهمترین موارد اعتماد به سایت است.
2) توجه به پروتکل https
یکی از فاکتورهای اعتماد به فروشگاه های اینترنتی وجود SSL در سایت است. هرگز از سایت هایی که پروتکل آن ها http است و از SSL برای امنیت وب سایتشان استفاده نمی کنند، خرید نکنید. در https لایه امنیتی SSL به شما در یک خرید ایمن کمک می کند. وب سایت هایی که مجهز به SSL هستند در کنار URL آن ها یک آیکون قفل نمایش داده می شود. علاوه بر اینکه وب سایت های فروشگاهی بدون پروتکل https فاقد اعتبار هستند، وارد کردن اطلاعات کارت بانکی، حریم خصوصی شما را به خطر می اندازد.
3) وجود راه های ارتباطی در سایت (تماس با ما)
وب سایت های فروشگاهی معتبر، چند راه ارتباطی برای کاربران فراهم می کنند و شما می توانید در صورت لزوم با آن ها تماس گرفته و سوالات و مشکلات خود را با پشتیبانی آن ها مطرح کنید. بنابراین وجود آدرس شبکه های اجتماعی، شماره تماس و سایر راه های ارتباطی در سایت یکی از نشانه های اعتبار وب سایت است. حتی وب سایت های فروشگاهی می توانند آدرس فروشگاه های حقیقی خود را در بخش فوتر سایت درج کنند.
4) ظاهر مناسب و کیفیت سایت
اغلب اوقات فروشگاههای اینترنتی معتبر از ظاهری زیبا و با کیفیتی برخوردارند اما علاوه بر ظاهر، سرعت دسترسی به سایت نیز از ویژگیهایی است که حاکی از معتبر بودن یک سایت دارد. هرچند این معیاری نیست که به صورت قطع بتوان در مورد معتبر بودن سایت یا عدم اعتبار آن نظر داد. با این حال بد نیست به این موضوع هم توجه کنید.
یکی دیگر از ویژگیهای مطمئن بودن سایت، پویا بودن آن است. سایتی که به صورت مداوم در حال تولید محتوا است و بیشتر از یک هفته از انتشار آخرین مطلبش نمیگذرد. در سایتهای معتبر معمولاً بازدیدکنندگان بازخورد و نظرات خود را اعلام میکنند.
5) توجه به نظرات مشتریان
قبل از اینکه هر کالایی را از فروشگاه های اینترنتی خریداری کنید، به قسمت نظرات مراجعه کرده و نظرات مثبت و منفی مشتریان سابق را درباره آن محصول مطالعه کنید. اگرچه این کار، روشی قطعی برای اعتماد به فروشگاه های اینترنتی نیست، اما می توان با کمی دقت از این روش استفاده کرد.
6) مطالعه سیاست حفظ حریم خصوصی
از نحوه ذخیره اطلاعات وارد شده در سایت و سیاست حفظ حریم خصوصی وب سایت فروشگاهی مورد نظر اطمینان حاصل کنید. این امر بسیار مهم است چرا که در صورت به سرقت رفتن و سو استفاده از اطلاعات، فروشگاه آنلاین مورد نظر مسئولیتی به عهده ندارد.
7) عدم انتشار اطلاعات شخصی
اگرچه فروشگاه های اینترنتی برای ارسال کالای مورد نظر شما، نیاز به برخی اطلاعات شخصی شما دارند، اما در هنگام ثبت سفارش باید توجه کنید که اطلاعات شخصی و غیر ضروری خود را وارد نکنید. میزان درآمد ، شماره تلفن های اضافی ، شغل و هرگونه اطلاعاتی که در خرید شما تاثیر ندارد، در اختیار وب سایت های فروشگاهی قرار ندهید.
8) شبکههای اجتماعی
فروشگاههای اینترنتی و سایتهایی که دارای شبکههای اجتماعی پویایی، هستند قابل اعتماد ترند. بنابراین اگر قصد دارید از فعال بودن و اعتبار یک سایت آگاه شوید بهتر است بدانید که فعال بودن کارآفرینان در شبکههای اجتماعی نظیر لینکدین و اینستاگرام یکی از معیارهای مهم است.
بنابراین هنگام خرید آنلاین از فروشگاه های اینترنتی نکات بالا را در نظر بگیرید تا با اطمینان خاطر و بدون نگرانی بتوانید به صورت اینترنتی خرید کنید.