5 روش تعمیر هود آشپزخانه؛ بهترین روشهای سال 1402
هود آشپزخانه یکی از وسایل مهم و ضروری در هر آشپزخانهای است. به دلیل شکل و شمایلی که شبیه به سرپوش یا کلاه دارد و در بالای اجاق گاز قرار میگیرد؛ هود آشپزخانه نامیده میشود.
این وسیله برای از بین بردن بوی پخت و پز در آشپزخانههای کوچک و بزرگ خانگی، هتلها، رستورانها و … مورد استفاده قرار میگیرد.
هود آشپزخانه انواع مختلفی دارد که از بین آنها میتوان به هود آشپزخانه مورب، هود زیر کابینتی، هود آشپزخانه شومینهای، هود آشپزخانه مخفی و هود آشپزخانه جزیرهای اشاره نمود.
در این مطلب قصد داریم شما را با مطالب زیر آشنا سازیم:
- اساس کار هود آشپزخانه به چه صورت است؟
- ضرورت نصب هود در آشپزخانه
- مزایای استفاده از هود آشپزخانه
- راهنمای تعمیر هود آشپزخانه چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار میدهد؟
- روش تعمیر هود آشپزخانه چگونه است؟
اساس کار هود آشپزخانه
به طور کلی اساس کار هود آشپزخانه به صورت کارایی فن است. به این صورت که با روشن شدن هود و به حرکت در آمدن فن، هوای موجود در فضای آشپزخانه به درون هود مکیده شده و به وسیله مجاری تعبیه شده در دیوار یا سقف به خارج از محیط منزل هدایت میشود و به این نحو عمل تهویه را انجام میدهد.
در گذشته برای اینکه وجود فن در آشپزخانه زشت نباشد و زیبایی فضای محیط را به هم نزند، فن را درون قابهای چوبی قرار میدادند، تا مخفی بماند.
با پیشرفت تکنولوژی و توسعه صنایع کابینت سازی، فنها را درون کابینتها قرار دادند تا در دید نباشد. در واقع وجود هود و اهمیت کار آن همواره مورد نیاز بوده است.
اما به دلیل نداشتن ظاهری خوشایند، همواره متخصصین امر به دنبال طراحی و ساخت هودهایی با ظاهری جذاب و زیبا برای محیط آشپزخانه بودهاند.
که در سالهای اخیر به این مهم دست یافته و توانستهاند هودهایی زیبا با طراحی فوقالعاده و منحصر به فرد طراحی و روانه بازار کنند.
از آنجایی که هر وسیلهای به خصوص وسایل برقی عمر مفیدی دارند؛ باید با طریقه تعمیر هود آشنایی لازم را کسب نمود. تا در صورت خراب شدن و یا از کار افتادن هود بتوان نسبت به عیب یابی و تعمیر آن اقدام کرد.
ضرورت نصب هود در آشپزخانه
همواره وجود یک هود در آشپزخانه ضروری است و تأثیر مهمی بر کیفیت هوای خانه دارد. بهطوریکه اگر هود آشپزخانه عملکرد مناسبی نداشته باشد، روی سایر دستگاههای تهویه نیز اثر گذاشته و موجب مختل شدن عملکرد آنها میشود.
هود در آشپزخانه کارایی زیادی دارد که از اصلیترین آنها میتوان به جذب بوی بد غذا، دود و بخار اشاره کرد. به عبارت دیگر هود آشپزخانه ذرات چربی، رطوبت و گاز درون محیط را از فضای آشپزخانه به بیرون هدایت کرده و سبب تهویه هوای خانه است.
توجه داشته باشید که در هنگام خرید و نصب هود آشپزخانه کاتالوگ یا راهنمای تعمیر هود آشپزخانه را نیز دریافت کنید. در صورت بروز مشکل بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
مزایای استفاده از هود آشپزخانه
از آنجایی که هود آشپزخانه وظیفه اصلی تهویه هوا را در هنگام پخت و پز انجام میدهد؛ مزایای ویژهای را نیز به همراه دارد که به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
1) ویروسها و باکتریها را از بین میبرد و از شیوع بیماریهای واگیردار جلوگیری میکند.
2) از آنجایی که مواد روغنی، گاز و رطوبت پخش شده در هوای محیط برای دستگاههای الکتریکی مثل لامپها، مانیتورها و … مضر هستند؛ با روشن شدن هود این مواد مضر به بیرون هدایت شده و از خسارات احتمالی به آن جلوگیری میشود.
3) پس از آشپزی، ذرات معلق موجود در هوا سبب بروز مشکلات تنفسی نظیر خر و پف کردن در هنگام خواب میشود. هود آشپزخانه با جذب و هدایت این ذرات معلق به بیرون از خانه، سبب جلوگیری از بروز این مشکلات میگردد.
4) گازهای سمی و مضر موجود در هوا را جذب مینماید.
5) از آنجایی که فضای خانه یک محیط بسته است؛ هود با عملکرد خود هوایی سالم و با نشاط را به محیط خانه تزریق میکند.
6) از رشد و تکثیر کپکها و قارچها جلوگیری میکند.
راهنمای تعمیر هود آشپزخانه چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار میدهد؟
راهنمای تعمیر هود اطلاعاتی را درباره مشکلات به وجود آمده در نحوه روشن شدن و عملکرد هود در اختیار افراد قرار میدهد. از جمله این اطلاعات میتوان به روش عیب یابی و طریقه تعمیر هود اشاره کرد.
به طور کلی در نحوه روشن شدن و کارایی هود نواقص و مشکلاتی به وجود میآید که مهمترین آنها عبارتاند از:
هود کار نمیکند!
به طور کلی دلایل متعددی برای کار نکردن هود آشپزخانه وجود دارد. بعضاً ممکن است مدار برقی دستگاه قطع شده باشد. در صورت بروز این مشکل باید نسبت به اتصال مجدد هود به برق اقدام کنید.
اگر با اتصال مجدد برق هود شروع به کار نکرد؛ ممکن است قطعهای سوخته باشد. در این حالت باید قطعه خراب را شناسایی کرده و نسبت به تعویض آن اقدام کنیم.
به عبارت دیگر عیب یابی هود را میتوان اولین روش تعمیر هود آشپزخانه به شمار آورد.
در صورت بازدید هود و عدم مشاهده مشکل در سیستم برق رسانی و قطعات هود، باید فیوز هود را چک کنید. در بیشتر موارد علت از کار افتادگی هود، خراب شدن فیوز است که در این حالت باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
ایراد قطعی سیم دارد!
به دلیل محل قرار گیری هود آشپزخانه گاهی اوقات سیمها ذوب شده و یا شل میشوند که در این صورت هود روشن نمیشود. در این حالت باید قاب روی هود را باز نموده و اجزای داخلی هود را بررسی کنید و ببینید آیا نشانی از خرابی یا سوختگی وجود دارد یا خیر؟
اگر در صورت بررسی مشکلی در سیستم وجود نداشت، میتوانید با اهم سنج کلید روشن و خاموش هود را بررسی کنید. اگر اهم سنج عددی به غیر از صفر نشان دهد، یعنی اینکه کلید خراب شده و باید آن را تعویض کنید.
مکش هود بسیار کم شده است!
در حالت کلی سه دلیل برای این مشکل وجود دارد که در اغلب راهنمای تعمیر هود آشپزخانه نیز به آن اشاره شده است. اول اینکه پروانههای درون هود هرز شده و به درستی چرخش نمیکنند.
که باید نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید. دلیل دوم که احتمال آن بسیار زیاد است، مسدود شدن خروجی هوای هود است.
دلیل سوم نیز کثیف شدن فیلتر هود آشپزخانه است که بر اثر مرور زمان گردوغبار، چربی و رطوبت به آن چسبیده شده و دیگر مکش هوا به درون هود ممکن نیست.
لازم به ذکر است که در صورت عدم آشنایی با طریقه تعمیر هود باید از تعمیرکاران مجرب در این زمینه کمک بگیرید.
هود آشپزخانه در زمستان خوب کار نمیکند!
شما میتوانید قبل از شروع فصل سرما خروجی خرطومی هود را بررسی کنید و در صورت مشاهده مشکل نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
با توجه به شرایط آب و هوایی در فصل پاییز و زمستان و وزش بادهای شدید ممکن است اشیایی در خروجی هود قرار گرفته و یا پرندگان در محفظه خروجی آن لانه سازی کرده باشند.
در این صورت باید نسبت به رفع این مشکل و آزاد سازی خروجی هود اقدام کنید.
روش تعمیر هود آشپزخانه چگونه است؟
برای آشنایی با روش تعمیر هود باید بدانید که یک هود از چه قطعاتی تشکیل شده است. اجزای سازنده یک هود شامل موتور، لامپ برق و سرپیچ، سوئیچ کنترل و قاب اصلی روی هود است.
به طور کلی ممکن است موتور هود یک باره و یا بهمرورزمان از کار بیفتد که در این حالت باید نسبت به بازدید و روغن کاری آن اقدام کنید.
اگر با این کار، موتور شروع به فعالیت نکرد، نشان دهنده این است که موتور از کار افتاده و باید آن را تعویض کنید. در صورت سوختن لامپ و یا لرزش بدنه هود نیز میتوانید با باز نمودن قاب دور هود نسبت به بررسی و رفع عیب آن اقدام نمایید.
همواره به خاطر داشته باشید که روش تعمیر هود آشپزخانه با توجه به محل خرابی متفاوت است که نیاز به تخصص و مهارت خاصی دارد.